Projektek

Legfrissebb - Hírek // Projektek


Tehetségtámogató Program Erdélyben -2016

2017. január 15.

 

A Nyilas Misi Egyesület tizennegyedik éve vállalja, hogy magánszemélyek, civil szervezetk és vállalkozók jóindulatú támogatásával lehetőleg minél több olyan jó képességű, jó tanulmányi eredményeket felmutató, tehetséges gyermeknek segít eljutni legalább az érettségi diploma megszerzéséig, akik lakóhelyük, nyelvi környezetük, társadalmi és családi helyzetük, esetleg egészségi állapotuk miatt hátrányos helyzetben vannak.

Az alapprogramként működő Tehetségtámogató Program keretében a támogatás 8. osztálytól kezdődhet, és amennyiben az ösztöndíjas tanuló tanulmányi helyzete nem romlik, és a család anyagi helyzete mindvégig indokolja a támogatást, az ösztöndíjat újrapályázás nélkül a középiskola befejezéséig folyósítják. A támogatás feltétele a magyar nyelven való tanulás,

Az Alapprogram egész Erdély területére kiterjed, és olyan moldvai csángó tanulókat is érint, akik magyar nyelven végzik tanulmányaikat. 

A 2016/2017-es tanévben a Pro Professione Alapítvány 2 millió forint összegű támogatásából tíz tanuló egész, illetve két tanuló részösztöndíja lett biztosítva.

 

A 2016/2017-es tanévben a Pro Professione Alapítvány által teljes ösztöndíjjal támogatott

tanulók névsora:

BENEDEK KRISTÓF

CADAR MÓNIKA

KEREKES ESZTER

KOPI ANIKÓ

ORBÁN CSABA

PÁKA NORBERT

SIBIANU ANDREA

SIBIANU  GABRIELLA

Új kedvezményezettek:

BALÁZS EDE

BALÁZS MÁRK

 

A 2016/2017-es tanévben a Pro Professione Alapítvány által részösztöndíjjal támogatott

tanulók névsora:

BIHARI TAMARA

SOCACIU EDITA