Projektek

Legfrissebb - Hírek // Projektek


Tehetségtámogató Program Erdélyben -2015

2015. december 18.

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület programját az idei tanévben is támogatjuk.

Az alapprogramként működő Tehetségtámogató Program keretében a támogatás 8. osztálytól kezdődhet, és amennyiben az ösztöndíjas tanuló tanulmányi helyzete nem romlik, és a család anyagi helyzete mindvégig indokolja a támogatást, az ösztöndíjat újrapályázás nélkül a középiskola befejezéséig folyósítják. A támogatás feltétele a magyar nyelven való tanulás,

Az Alapprogram egész Erdély területére kiterjed, és olyan moldvai csángó tanulókat is érint, akik magyar nyelven végzik tanulmányaikat. 

A tavalyi tanévben a Pro Professione Alapítvány támogatásából tíz tanuló egész, illetve hat tanuló részösztöndíja lett biztosítva. A kizárólag az Alapítvány által támogatott tanulók közül nyolcan az idei évben is jogosultak a Tehetségtámogató Program támogatására.

Alapítványunk az idei tanévet további 2 millió Ft összeggel támogatja,  amely lehetővé teszi egyrészt a tavalyi évben az Alapítvány által felajánlott összegből támogatott nyolc tanuló további és két új tanuló 2015/2016-os évi teljes ösztöndíjának folyósítását, továbbá 4-6 tanuló részösztöndíjának biztosítását. 

A 2015/2016-os tanévben a Pro Professione Alapítvány által teljes ösztöndíjjal támogatott
tanulók névsora:
 
BENEDEK KRISTÓF
CADAR MÓNIKA
KEREKES ESZTER
KOPI ANIKÓ
ORBÁN CSABA
PÁKA NORBERT
SIBIANU ANDREA
SIBIANU GABRIELLA
új tanulók:
BALÁZS EDE
BALÁZS MÁRK
 
A 2015/2016-os tanévben a Pro Professione Alapítvány által részösztöndíjjal támogatott
tanulók névsora:
 
BIHARI TAMARA
SOCACIU EDITA