Projektek

Legfrissebb - Hírek // Projektek


Tehetségtámogató Program Erdélyben

2014. szeptember 23.

A Nyilas Misi Egyesület ösztöndíjprogramjához csatlakozott alapítványunk 2 millió forintösszegű támogatással, amely egy éves ösztöndíjat biztosít 10-14 tehetséges, és szociálisan hátrányos helyzetű magyar diák részére a 2014/2015-ös tanévben.

A Nyilas Misi Tehetségtámogató Egyesület (Kolozsvár) célja minél több, nehéz körülmények között élő, magyarul tanuló, tehetséges diáknak esélyt adni arra, hogy legalább az érettségiig folytatni tudja tanulmányait.  (www.nyilasmisi.ro)

Az alapprogramként működő Tehetségtámogató Program keretében a támogatás 8. osztálytól kezdődhet, és amennyiben az ösztöndíjas tanulmányi helyzete nem romlik, és a család anyagi helyzete mindvégig indokolja a támogatást, az ösztöndíjat újrapályázás nélkül a középiskola befejezéséig biztosítják. Az Alapprogram egész Erdély területére kiterjed, a támogatás feltétele a magyar nyelven való tanulás.

A tanulók támogatása havi ösztöndíj folyósításával történik, melyhez pályázati úton juthatnak hozzá. A pályázatokat az Egyesület ösztöndíj-bizottsága bírálja el egységesen érvényesített értékelés alapján, a felajánlott támogatások számától függően. A bizottság az értékelésben egyenlő arányban veszi figyelembe a tehetséget, illetve a rászorultságot bizonyító körülményeket. Az elnyert pályázat alapján az Egyesület a pályázó szülővel (gyámmal) szerződést köt, ebben a szülők vállalják, hogy az ösztöndíj teljes összegét a gyermek taníttatására fordítják.

 

A 2014/2015-ös tanévben
Pro Professione Alapítvány által támogatott ösztöndíjasok névsora

 

Benedek Kristóf

Cadar Mónika-Krisztina

Czire János-Botond, ösztöndíj-kiegészítés

Joó Kriszta

Kacsó Klaudia-Krisztina, ösztöndíj-kiegészítés

Kerekes Eszter

Kopi Anikó

Orbán Csaba

Páka Norbert

Péter Dávid-László, ösztöndíj-kiegészítés

Sibianu Andrea

Sibianu Gabriella

Tompos Renáta