Projektek

Legfrissebb - Hírek // Projektek


EGTC képzés Nagyváradon

2008. június 30.

A program célja az volt, hogy a képzést követõen helyi szinten kialakuljanak az együttmûködõ csoportok, amelyek a megismert technikák és módszerek alkalmazásával képesek határon átnyúló helyi projekteket megvalósítani.

1. Modul

A pályázati program során a célterületen összegyûjtöttük azon helyi civil szervezeteket egy adatbázisba, melyek potenciálisan érdeklõdõk lehetnek az EGTC –k iránt. Azon szervezeteket is regisztráltuk, amelyek nem lehetnek ugyan kedvezményezettek, de partnerek, együttmûködõk igen.

A tevékenység idõpontja: 2008. március 7. –április 19.

2. Modul

A második modulban zajlott az európai területi együttmûködési csoportosulások, mint új jogintézmény létrehozására felkészítõ civil képzés romániai és magyarországi résztvevõkkel. A képzésen összesen 17 fõ vett részt. A képzés során a célcsoportot felkészítettük arra, hogyan lehetnek az EGTC motorjai, ezzel összefüggésben jogi, módszertani, partnerségi, forrásallokációs és aktuális pályázati információkat adtunk számukra részben elméleti részben pedig élmény-alapú gyakorlati foglalkozások keretén belül. A három napos képzés bentlakásos formában zajlott. A helyszín Nagyvárad volt, az ottani egyetem infrastruktúráját és kollégiumát használtuk. A képzés idõpontja 2008. június 28-30. volt.

Ehhez jegyzet és képzési dosszié készült 2008. májusában.

3. Modul

A képzésre jelentkezõ civil szervezetbõl és együttmûködõ partnereikbõl egy információs hálózatot hoztunk létre a 2007-2013 közötti tervezett határon túli együttmûködési szándékaikról a helyi településfejlesztõ munkában.

A hálózat tagjai számára alapítványunk rendszeresen eljuttatja majd az aktuális EU-s információkat a határon átnyúló programokat tervezõ civil szervezeteknek, legyen szó akár szabályozási kérdésekrõl, akár konkrét pályázati lehetõségekrõl. Ez utóbbi modul a program hosszú távú fenntarthatóságát is biztosítja.