Projektek

Legfrissebb - Hírek // Projektek


2017-2018-as tanév Tehetségtámogató Program Erdélyben

2018. november 28.

A Nyilas Misi Egyesület tizenötödik éve vállalja, hogy magánszemélyek, civil szervezetek és vállalkozók jóindulatú támogatásával lehetőleg minél több olyan jó képességű, jó tanulmányi eredményeket felmutató, tehetséges gyermeknek segít eljutni legalább az érettségi diploma megszerzéséig, akik lakóhelyük, nyelvi környezetük, társadalmi és családi helyzetük, esetleg egészségi állapotuk miatt hátrányos helyzetben vannak.

Az alapprogramként működő Tehetségtámogató Program keretében a támogatás 8. osztálytól kezdődhet, és amennyiben az ösztöndíjas tanuló tanulmányi helyzete nem romlik, és a család anyagi helyzete mindvégig indokolja a támogatást, az ösztöndíjat újrapályázás nélkül a középiskola befejezéséig folyósítják. A támogatás feltétele a magyar nyelven való tanulás,

Az Alapprogram egész Erdély területére kiterjed, és olyan moldvai csángó tanulókat is érint, akik magyar nyelven végzik tanulmányaikat. 

A 2017/2018-as tanévben a Pro Professione Alapítvány 2 millió forint összegű támogatásából tíz tanuló egész, illetve két tanuló részösztöndíja lett biztosítva.

A 2017/2018-as tanévben a Pro Professione Alapítvány által teljes ösztöndíjjal támogatott tanulók névsora:

BALÁZS EDE

BENEDEK KRISTÓF

CADAR MÓNIKA-KRISZTINA

ORBÁN HENRIETTA

OPRA GYÖNGYIKE

POP MÁTÉ GÁBOR

PUSKÁS KOLOZSVÁRI MIKLÓS

PUSKÁS KOLOZSVÁRI VIOLA

SIMON EMÍLIA

TÖLGYESI ERIK

 

A 2017/2018-as tanévben a Pro Professione Alapítvány által részösztöndíjjal támogatott tanulók névsora:

ANDRÁS ALPÁR MÁRTON

KOSZTÁNDI KLEMENTINA