Hírek

Legfrissebb - Hírek // Hírek


Máthé László kiállítása Kézdivásárhelyen

2014. szeptember 26.

A kézdivásárhelyi születésű Máthé László fiatal, ám különösen tehetséges művész egy napról napra bizonytalanabbá és kegyetlenebbé váló világban, egyre elidegenedettebbnek, türelmetlenebbnek és agresszívebbnek látszó időszakban indul el a művészi pályán. 

Pályáját Vetró András szobrászművész és Ütő Gusztáv festő, grafikus és performanszművész egyengette Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön, a kolozsvári Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem festészeti szakán pedig Nicolae Man és Ioan Aurel Mureşan irányításával folytatja tanulmányait.

Alkotásait csoportos kiállításokon láthatta a közönség az elmúlt időszakban Sepsiszentgyörgyön, Budapesten, Kolozsváron, Középajtán, Esztergomban, első egyéni kiállítását 2013 tavaszán nyitották meg Kolozsváron.
Tehetségét különböző elismerésekkel jutalmazták: Önarckép (Apámnak) című, 2010-ben készült olajképével első díjat nyert 2012-ben, az Erdélyi Művészet folyóirat Iuventus Pro Arte Transilvaniae pályázatán, emellett a budapesti Pro Professione Alapítvány tanulmányi ösztöndíját és a Sissi portréfestő pályázat második díját is elnyerte.

 

\"\"