Hírek

Legfrissebb - Hírek // Hírek


A város színeváltozása IV. Építészeti átalakulások és történeti forrásaik

2018. november 28.

https://www.maszol.ro/index.php/kultura/105000-erdelyi-es-magyarorszagi-epiteszettorteneszek-talalkoznak-marosvasarhelyen

Erdélyi és magyarországi építészettörténészek találkoznak Marosvásárhelyen - a Maszol.ro portálról

A dualizmus kori építészet és a városkép átalakulásának kutathatósága a fő témája a Marosvásárhely Műemléki Topográfiája program negyedik konferenciájának. A rendezvényre nemcsak a szakembereket, hanem a nagyközönséget is szívesen látják a szervezők.

December 3-án, hétfőn 9 órától a Maros Megyei Múzeum várbeli épületének nagytermében szervezik meg A város színeváltozása IV. Építészeti átalakulások és történeti forrásaik című konferenciát. A Marosvásárhely Műemléki Topográfiája program által rendszeresített, immár hagyományosnak tekinthető konferenciasorozat negyedik kiadásához ért: az előadók ezúttal a városkép átalakulásának kutatására, a levéltári és képi források értelmezési lehetőségeire összpontosítanak, egyes városrészek, épületek, vagy forráscsoportok példáján keresztül. A marosvásárhelyi építészet hangsúlyaihoz igazodva idén kitüntetett szerep jut a dualizmus építészetének.